divendres, 29 d’octubre del 2010

Pomplamoose


Imagineu que esteu a la lluna amb un telescopi ultrapotent enfocat cap a San Francisco, pel foradet veureu una casa, d’aquelles de fusta. A més, si teniu la capacitat d’atravessar les parets, veureu una parella (en Jack Conte i la Nataly Dawn) al menjador de casa envoltats d’instruments, cables, amplis... No esteu en cap altre lloc que l’estudi de grabació i vivenda dels Pomplamoose.

Us preguntareu, com els podem escoltar? Sap greu dir-vos que no tenen cap disc editat, és a través del Youtube que els podem veure i escoltar, doncs les seves gravacions són videomusicals.

Fan versions amb un toc personal, que en algun cas, passen a ser millors que les originals (com per exemple: “I Don't Wanna Miss A Thing”, d’Aerosmith).

La veu de la Nataly és molt dolça i agradable, però el seu talent no s’acaba aquí, en els vídeos la veus tocar diversos instruments (com és que la natura a repartit tant talent a uns i tant poc a mi?). En Jack és capaç de fer música amb qualsevol cosa i les seves cares fan que riguis encara que no tinguis el dia.

A continuació us passo un seguit de temes que, personalment, són els que més m’agraden: “My Favorite Things” de la pel•lícula Sonrisas y lágrimas (aquella que canta la Sor Maria quan els nens tenen por); “Beat it” de Michael Jackson; “September” de Earth, Wind and Fire; "Single Ladies" de Beyonce; “La Vie en Rose” d’Edith Piaf i “Mister Sandman” de The Chordettes, entre d’altres.

Mireu-los i en parlem. Segur que us deixen el cor robat!

7 comentaris:

  1. He escoltat Beat it i la de I don't wanna miss a thing i estan molt bé (sí que és millor la versió d'ells que la d'Aerosmith). I si ell posa moltes cares ella sempre té la mateixa expressió.

    I molt bo el teu començament amb el telescopi mirant San Francisco (quins records d'aquell viatge, eh?).

    ResponElimina
  2. M'he oblidat de comentar que els seus vídeos també tenen un muntatge important que dóna encara més carisma a les seves grabacions, com es pot veure sobretot a Mister Sandman, on tenen invitats que toquen també instruments.

    ResponElimina
  3. Estan molt bé les versions i també la vocal/baixista (ulls inclosos). S'ha de dir que els editors de vídeo d'avui dia, a nivell d'usuari, permeten realitzar muntatges brutals.

    Aquí teniu dues aplicacions que estan de moda:

    Stop motion

    http://www.youtube.com/watch?v=JzqumbhfxRo

    Multitrack:

    http://www.youtube.com/watch?v=-BE9m-RK4ks&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=lk5_OSsawz4&feature=fvw

    Aquest últim vídeo, no té res a veure amb els anteriors, és creat per un grup de músics de la Garriga i trobo que el muntatge està molt bé. A veure que us sembla.

    http://www.youtube.com/watch?v=JPnjzgm0h6M&feature=player_embedded#!

    ResponElimina
  4. Asensi, els vídeos que has posat són molt curiosos, el segon multitrack ja el coneixia, però el que m'agrada més és el de stop motion perquè ara ja sé que encara que una persona no sàpiga tocar cap instrument (com jo), d'aquesta manera ja ho podrà fer.

    ResponElimina
  5. Ep! Potser estaria bé aprofitar el dia 12 que venen els Senyors Tranquil al Pla dels Encants de Calella per fer la primera trobada de Porcionistes...

    ResponElimina
  6. Doncs, senyor Cecil, sí que estaria molt bé. A més, no sabia que venien...

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...