dimecres, 9 de març del 2011

Els Goonies (The Goonies, 1985)

Willy el Tuerto, és un nom que m’ha quedat grabat des que tenia uns 10 anys. Ha passat a formar part de la meva vida i tot li dec a Richard Donner (responsable també de Superman). Ell va ser el director d’aquesta fantàstica pel·lícula d’aventures a la que us assseguro que no li han passat els anys. Va ser escrita per Chris Columbus i produida per Steven Spielberg que també en va crear la història.

Els Goonies gaudeix de tot el que ha de tenir una peli d’aventures, un plànol del tresor, una família italiana de dolents assassins (Els Fratellis), un bon monstre (Sloth), pirates i el seu vaixell, esquelets (David Copperpot), proves que cal superar si vols lliurar-te de la mort, un inventor no massa bo, una colla d’amics i, sobretot, un “supermeneo”.

L’actuació dels nens és xula, hi ha moments on Donner els deixava improvitzar, perquè els seus papers fossin més creïbles. I en cap moment van saber que hi hauria un vaixell pirata a tamany real, veient-lo per primer cop al caure pels tobogants.

La cinta de VHS on la tenia grabada, crec que treia fum de tants cops com la vaig arribar a veure. Aquest nadal la vaig tornar a gaudir i us asseguro que 25 anys després vaig tornar a desitjar ser una Goonie!

5 comentaris:

  1. Gran pel·lícula!! És d'aquelles pel·lícules que de tantes vegades que l'has vist et saps els diàlegs:

    ¡Voy a poner truampas! diras: trampas . Eso es lo que dicho: voy a poner truampas!

    ResponElimina
  2. Ostres, desconeixia això de que els nens no sabien que es trobarien un vaixell pirata; molt bo! Ruth, has aconseguit que vulgui tornar-la a veure...

    ResponElimina
  3. Xocolatiiiiiiinaaaaaaaaaas!!!
    Jo també vull ser una goonie!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...