dilluns, 24 d’octubre del 2011

The corner (2000)


La passió que em va despertar la magnífica sèrie The Wire em va portar a buscar altres treballs de David Simon i Ed Burns i em vaig trobar amb aquesta mini-sèrie on, igual que a la seva obra mestra, parla dels carrers de Baltimore i del tràfic de drogues. Basada en un llibre homònim de Simon, aquesta petita història sembla un estudi previ per la creació de The Wire.
Aquí la trama es centra en una família (pares ionquis i un dels fills camell) i el seu entorn a les cantonades on es trafica amb drogues a Baltimore Oest. La història es real i ens explica un any a la vida d’aquests personatges, optant per un tipus de producció que es mou entre el fals documental a l’inici de cada episodi, on entrevista a algun dels personatges, i la filmació realista càmera en mà de la resta d’escenes.
Val molt la pena veure-la i anar agafant certa estima als personatges per veure com als últims 15 minuts de l’últim episodi, alguns dels protagonistes reals, aquelles persones que durant 6 entregues hem vist interpretades per actors, expliquen com els hi va tot, que esperen del futur, que els ha semblat la seva vida vista des de fora i que esperen que provoqui en els espectadors. Si tal com diuen el que pretenien era remoure consciències i advertir sobre els perills de les drogues, ho han aconseguit perfectament, ara cal que tinguin el màxim de difusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...