dimecres, 26 d’octubre del 2011

The Beats (2009)


Tot i que s’ha classificat de còmic aquesta obra guionitzada en bona part per Harvey Pekar, a mi em passa amb ella el mateix que comentava uns mesos enrera sobre Dublinés d’Alfonso Zapico. Més que un còmic, es tracta d’una sèrie de biografies il·lustrades ja que l’efecte narratiu del dibuix, allò que defineix el còmic com a art seqüencial, no hi és present.
Aquest llibre és un intent d’explicar d’una forma divulgativa, accessible a tothom, qui van ser els escriptors més importants de l’anomenada Generació Beat i quin fou el seu llegat a les generacions d’artistes posteriors. Gran part del llibre es dedica a la biografia de Jack Kerouac, Allen Grinsberg i William S. Burroughs. La resta són petites històries de poques pàgines dedicades a altres escriptors i també algun artista plàstic i fins i tot una història dedicada a la llibreria City Lights de San Francisco.
Si no sabeu qui eren aquesta gent i us interessa, o si simplement ho sabeu i voleu aprofundir una mica més en la vida i obra d’aquests artistes, és una obra recomanable. Si al contrari, no hi teniu el més mínim interès, dubto que aquest llibre us el desperti.

Llegiu també la Porció sobre American Splendor de Harvey Pekar
Llegiu també la Porció sobre Howl, biopic d’Allen Grinsberg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...