dimarts, 6 de juliol del 2010

Alones (2010)


Els “Tallers de Teatre de la Fàbrica” van obrir el passat diumenge 4 de juliol les portes del seu local d’assaig (una sala de la Fàbrica Llobet de Calella) per presentar un modest espectacle en format reduït (45 minuts) que agrupava vuit monòlegs breus extrets de pel•lícules i peces teatrals, amb el nexe comú de la soledat; uns en clau dramàtica i uns en clau còmica.
Una escena de “Cosas que nunca te dije” (Isabel Coixet, 1996) en la que una noia grava un sentit missatge en vídeo per la seva ex parella o una escena de “Piedras” (Ramon Salazar, 2001) on una noia escriu des de Lisboa una carta a un amic que ha marxat; són algunes de les propostes que van presentar, totes elles entrellaçades amb diferents peces musicals (escollides amb molt d’encert) donant com a resultat un espectacle íntim, amb una escenografia senzilla, funcional i delicada, amb l’encant típic d’allò que és fugaç.
Sota la direcció de Txell Botey (al teatre Tantarantana fins el 18 de juliol, "Contra el Progrés") vam veure a set actors, alguns de veterans defensant amb energia i gratitud els seus personatges, alguns que debutaven en aquell precís instant, i mancats de la seguretat que dóna l’experiència; i d’altres que comptaven amb la seguretat pròpia de l’experiència tot i debutar. El punt no positiu de la tarda el va posar la calor, doncs ens trobàvem en una sala no condicionada, però ja se sap que els espectacles amateurs tenen moltes coses en contra i la manca de recursos forma part del seu encant. El resultat final de l’espectacle va ser positiu. Per molts anys tinguem teatre de qualitat, en format breu, extens, reduït o eixamplat, però això sí, amateur.

1 comentari:

  1. Jo ja sóc fan d’aquest format, diverses relacions i personatges en quatre pinzellades, la fórmula està molt ben trobada! La Txesca també em va semblar tot un descobriment, i a més, m’encanten aquests detallets de la posada en escena, com per exemple en l’ sketch d’en Beto, a on la Gala semblava formar part del attrezzo.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...