dimecres, 21 de juliol del 2010

Cinema signat (2010)


El Museu del Cinema de Girona exposa la col·lecció de fotografies Cinema signat, una recopilació de centenars d’imatges signades per actors, actrius i directors del món del cinema, que Vicenç Arroyo, un barceloní, però figuerenc d’adopció, ha cedit al fons del museu.

A través de les fotografies es pot resseguir una petita història del cinema que comença a la dècada dels 40 i acaba en l’actualitat. La mostra s’estructura en diferents seccions: el cos, el gest, el glamur, la disfressa, la mirada i el temps. Aquesta última molt curiosa de contemplar per constatar el pas del temps, també, en les mirades dels grans mites de Hollywood.

La col·lecció de Vicenç Arroyo està formada per més de 2.500 imatges recopilades tant personalment, com mitjançant sol·licituds a les distribuïdores o per la compra en cases de subhastes o botigues especialitzades. Hi ha, fins i tot, fotografies dedicades directament a Arroyo. Un petit audiovisual mostra com, molt curosament, s’han extret les fotos del àlbums personals (que també es poden veure en l’exposició) i s’han escanejat i convertit en fons del museu gironí.

Mites, fetitxisme, cinefília... Una “malaltia” del figuerenc d’adopció que per que per sort, ara tenim l’oportunitat de veure fins el 30 del gener del 2011, al Museu del Cinema de Girona.

2 comentaris:

  1. Principalment hi havien mites cinèfils intemporals, com Marilyn Monroe, Humphrey Bogart i companyia, però els amants de la sèrie b també hi troben gent com Caroline Munro, la musa de la Hammer.
    La de Christopher Reeve era curiosa, sortia amb bigoti, i ja es sap com guanya tothom amb bigoti...

    ResponElimina
  2. Encara hi haig d'anar!!! Ja em van enviar la propaganda, perquè jo sóc del Club d'Actors del Museu del Cinema...Uno que es así de chulo (no hi vaig quasi mai...)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...