dimecres, 22 de desembre del 2010

Bonnie i Clyde (Bonnie and Clyde, 1967)


Bonnie i Clyde (1967), d'Arthur Penn (que va morir al setembre d'aquest any), és una pel·lícula ambientada durant la Depressió Americana, allà per 1931, on els protagonistes són l'entranyable parella d'atracadors Bonnie Parker i Clyde Barrow, amb unes actuacions estel·lars de Warren Beatty i Faye Dunaway.

La parella està molt bé acompanyada per personatges que se'ls van unint durant la història, com el noi anomenat C.W. Moss (Michael J. Pollard) que coneixen en una gasolinera i al que veuen capaç d'acompanyar-los ja que sap bastant de cotxes; o el germà de Clyde, Buck (Gene Hackman), que també ha estat a la presó i al final se'ls uneix també, encara que la seva dona, Blanche (Estelle Parsons, que va guanyar l'Oscar), no estigui gens d'acord i a la qual veiem durant tota la pel·lícula enemistada amb Bonnie i cridant histèrica en les escenes de violència.

La història està basada en la banda dels Barrow i la pel·lícula es va rodar durant deu setmanes en el Nord-est de Texas a les ciutats on va actuar aquesta banda, i la zona de la qual encara és anomenada “Clyde Barrow Country". I l'única cosa que se li pot retreure a aquesta pel·lícula són els primers plànols del començament de Faye Dunaway, amb un muntatge no gaire ben aconseguit. Però d'altra banda, aquesta pel·lícula, produïda pel mateix Warren Beatty, és una obra mestra d'Arthur Penn, amb una història d'amor que ens emocionarà i amb una de les escenes finals més conegudes i inoblidables de la història del cinema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...