dilluns, 16 de maig del 2011

Blacksad (2000)


Norma Editorial ha presentat coincidint amb el Saló del Còmic de Barcelona, una recopilació dels 4 àlbums editats fins ara de Blacksad, on podem gaudir per primera vegada en català de les històries de Juan Díaz Canales dibuixades per Juanjo Guarnido. Tot i tractar-se d'autors espanyols, l'original va ser publicat a França, i d'allà exportat amb èxit a tot el món. Crec que aquest cas i d'altres diuen molt de la situació del còmic en el nostre país.
A aquesta multipremiada sèrie, hi trobem històries de gènere negre, molt entretingudes i divertides , bones però no brillants. El gran motiu per fer-se amb aquest còmic és l'art de Juanjo Guarnido.
Guarnido ens regala uns plànols que son una virgueria, uns dibuixos detallistes i una expresivitat dels personatges impresionants, i tot plegat fent us del seu passat com animador de Disney. I és que Blacksad, tot i estar dirigit a un públic adult, està protagonitzat per animals humanitzats, com a moltes pelis de la productora americana. Això, que pot semblar ridícul, li dóna al còmic una personalitat única dins el seu gènere, i fa la sensació que permet a Guarnido poder explotar totalment les seves habilitats i deixar-nos amb un pam de boca oberta.

1 comentari:

  1. Totalment d'acord. Els dibuixos són brutals i sí que és una gran idea que els personatges siguin animals, sobretot l'encert de que el protagonista sigui un gat.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...