dimarts, 3 d’agost del 2010

Arrugas (Rides, 2007)


Amb “Arrugas” ens trobem davant d’un còmic amb una temàtica fora del que és comú, ja que tracta sobre la vida a una residencia de la tercera edat, carregada d’anècdotes, històries i personatges que ens semblaran molt propers, i ens transmetran tota mena d’emocions.
Paco Roca, premiat entre d’altres amb el Premi Nacional de Cómic del Ministeri de Cultura, ens explica la historia d’Emilio, un avi al que els seus fills ingressen a la residencia. Pel còmic hi desfilen demències senils, alzheimers i moltes manies, però també histories d’amor, records de joventut i molta vitalitat. Una vitalitat amb la que Roca ens obliga a contenir les llàgrimes, donant-nos motius, de tant en tant, per dibuixar un somriure als llavis que fan passar millor la lectura. En paraules del propi autor, Arrugas vol ser "una historia sobre l’Alzheimer, però en especial sobre la soledat i la frustració de las persones grans". Ha aconseguit el seu objectiu. Fins i tot l’“Asociación de Familiares de Alzheimer de Valencia” ha editat y distribuït el llibre per donar a conèixer la malaltia.
A nivell gràfic, Roca es mostra magnífic, dominant perfectament el mitjà i fins i tot experimentant amb ell, per explicar-nos i fer-nos entendre millor com deu ser tenir Alzheimer.
Una obra molt recomanable, que ens pot ajudar a veure des d’un altre punt de vista la vellesa dels nostres pares o avis, o la vellesa a la que, els més afortunats, arribarem algun dia.

1 comentari:

  1. L'obra és tendra i de lectura fàcil, però potser una mica acadèmica pel meu gust...

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...