dimarts, 13 de juliol del 2010

María y yo (2007)


Miguel Gallardo és un dels autors clàssics de l'underground barceloní, creador del celebre Makoki i un il.lustrador del que sense saber-ho us heu topat amb molt dibuixos llegint diaris, revistes o fins i tot comprant algún disc.
A "María y yo", Gallardo ens explica una setmana de vacances que va passar amb la seva filla María a Canarias. La María té 12 anys i és autista. El còmic és d'una sinceritat brutal, una obra realitzada de tal forma que sembla un quadern d'esbossos fets pel seu autoconsum, el que la fa molt més propera i et transmet perfectament els seus sentiments cap a l'entorn i el seu amor envers la seva filla.
A més d'això, crec que sense que sigui un dels seus objectius directes, Miguel i María ens ajuden a entendre millor el comportament d'unes persones de les quals el que sol recordar la majoria de gent, és que poden memoritzar guies telefòniques i contar centenars d'escuradents caiguts al terra.
Aquest divendres, a més a més, s'estrena la pel·lícula basada en el còmic.

1 comentari:

  1. Una gran obra, Gallardo utilitza habitualment, en la seva vida quotidiana, imatges senzilles per comunicar-se amb la seva filla, una tècnica que es fa servir molt amb nens autistes, i aquí l’autor ens fa partícips d’aquest diàleg.

    Sens dubte el còmic és un mitjà idoni per l’autobiografia, i Gallardo és tot un crack de la narrativa.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...