dimarts, 31 de maig del 2011

Larry David (Curb your enthusiasm, 2000)


Després de crear Frasier, juntament amb Friends una de les gran sit-coms dels 90, Larry David era un guionista de prestigi que es plantejava tornar als escenaris a fer de monologuista en un especial pel canal de pagament HBO. Aquest era l’argument d’aquest especial, que en lloc d’un espectacle de monòlegs es convertiria en una mena de making of/fals documental de la seva preparació.
Aquest especial va acabar assentant les bases de la sèrie que Larry David crearia al voltant de la seva persona, i és que com a bon monologuista, David és capaç de fer humor a través de la seva vida quotidiana. La sèrie juga contínuament amb el dubte de fins a quin punt estan els fets bastats en anècdotes reals del personatge i ens introdueix multitud de cameos d’actors, sobretot de l’àmbit televisiu.
Personatge especial, bastant neuròtic i amb problemes importants amb els convecionalismes socials que acaben perjudicant les seves relacions amb l'entorn, David viu a la ciutat de Los Angeles, entre la faràndula televisiva i cinematogràfica que precisament es troba submergida en les relacions públiques, personals i en un bon grau d’hipocresia. En aquest context, David és capaç de fer girar tot un episodi entorn, per exemple, al dubte quan cal saludar algú pel carrer o quan cal fer un saludar i parar. Coses com aquestes fan que inevitablement t’identifiquis amb el personatge i que t’acabis plantejant moderar el teu entusiasme.

1 comentari:

  1. Té bona pinta, hauré de buscar algun moment per veure-la i expulsar-te de davant de la tele!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...