dimarts, 17 de maig del 2011

Zeitoun (2010)


Una nova lectura dels “Lleons de la vella Europa”.

“Zeitoun” és un llibre-denúncia sobre l’actuació de les autoritats nord-americanes durant y posteriorment al huracà Katrina, que va provocar el trencaments dels dics de Nova Orleans. El llibre també aprofita per denunciar la situació dels ciutadans de religió musulmana als EUA post 11-S.
Aquesta voluntat de denúncia, porta a David Eggers a escriure un llibre que, si bé pretén ser un document periodístic, es converteix en una mena de confrontació novelesca de bons i dolents, quan és evident que la realitat sempre té matisos.
Al centrar-se concretament en un personatge, es triba a faltar una història més coral que et pugui posar en situació del que representa Nova Orleans dins d’un país com Estats Units. Sembla que vulgui ser un llibre pel consum intern del país amb una clara intenció moralitzadora per als seus ciutadans.
En aquest sentit, hi ha un bon ús de la narració: Básica, senzilla, directa, que facilita una fàcil digestió del llibre, convetint-lo en una obra de consum lleuger i distret, amb un ritme adequat que gestiona molt bé els moments de tensió provocats per les situacions límit que passen o que el lector sap que han d’arribar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...