divendres, 27 de maig del 2011

Indiana Jones i el regne de la calavera de cristall (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, 2008)


Es van apagar els llums i començava a sonar la mítica “Raiders March” de John Williams. Nervis. ¿Ho haurà tornat a fer Lucas? ¿Es carregarà amb una sola peli la segona saga cinematogràfica més important de la meva infantesa tal com va fer amb la primera?
Començava la quarta part d'Indiana Jones. I com ho feia? Doncs com totes les anteriors amb una llarga escena d’acció que, aquesta vegada, acaba d’una manera excessiva fins i tot per l’Indi. Lucas i Spielberg, al mantenir Harrison Ford com a protagonista, es veuen obligats a portar al personatge als anys 50 i ho fan amb totes les conseqüències: Referències al Rock’n’roll de l’ambient, el “grease” dels cabells, clàssics del cinema de l’època, la psicosi atòmica i es clar l’època daurada de les pelis de la sèrie B, i en això acaben convertint el film. El problema és que Indiana Jones era una altra cosa.
Tot i això la història segueix la línea de les pelis de Indiana Jones seguint pistes per trobar el regne que dóna títol a la peli, restes arqueològiques, fenòmens paranormals, religió i un nou company d’aventures que al igual que al temple maleït, no és encertat.
La pel·lícula plena de picades d’ullet als fans de la saga i homenatges a alguns actors que han aparegut a les tres anteriors. Hi trobem, com és habitual, molt d’humor, incorporant amb molta conyeta fent referència a l’edat del protagonista.
I la resposta a la pregunta ¿pot ser un Indiana Jones sense nazis? Doncs si. De fet, fan el mateix paper l’exèrcit soviètic de Stalin que l’exèrcit nazi de Hitler, i si tenen menys carisma és culpa dels personatges però no del país i règim al que pertanyin.
Una pel·lículeta entretinguda, però a anys llum del millor de la saga.

Llegeix la Porció de "A la recerca de l'arca perduda"
Llegeix la Porció de "Indiana Jones i el temple maleït"
Llegeix la Porció de "Indiana Jones i l'última croada

1 comentari:

  1. A mí, sincerament, em va semblar molt dolenta, i la veritat és que m'agraden molt les altres tres. No sé si també pot influir la diferència d'edat en que les veus, però no em va agradar gens. Una abraçada.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...