dimecres, 14 de juliol del 2010

Aias (2010)


La curta, però molt intensa història de Las Aias, es pot resumir de moment en tres moments clau. El primer de tots, i sense comptar la fundació del grup (La Gaia coneix a la Laia, traieu les majúscules dels noms i voilà!, després es va unir la Miriam i bla bla bla), és el fitxatge per Captured Tracks , el segell nord-americà del moment,amb base a Brooklyn, on ja han posat a la venda un 7" amb dues cançons, "Aias" i "Canvis". El segon, i passant per alt els directes (Old wave-New wave, el PopBar del Razzmatazz, A Viva Veu, o el recent PopArb) és la confirmació com a teloneres de les Vivian Girls en el seu proper concert a Barcelona, les "seves germanes grans" en estil i una de les seves bandes favorites. I l'ùltim capítol destacable fins el dia d'avui, és la ressenya a Pitchfork, bíblia i megàfon, per que ens donem compte del que tenim tan a prop, del meravellós single "Tu manes". La propera parada, qui sap!. De moments elles continuen expressant la seva felicitat al seu estat de facebook, com si ho visquessin des de fora, i regalant cançons al seu myspace tan boniques com "Dues pedres" i tan canyeres com "La truita".
Teníem folk, pop, cantautors, electrònica... de twee i shoegaze pop, ara, ja estem per fi ben servits. El llarg "A la piscina" serà el debut de Las Aias, i no tinc ni idea quan sortirà (ni elles tampoc a dia d'avui).
Per altra banda, tota aquesta alegria es contraposa amb la recent separació de Sedaiós, el grup pop compartit de la Gaia, que com diuen al seu myspace, "Resolien problemes", utilitzant el passat verbal com una mena de premonició. Una baixa que sento (sentim) molt.

3 comentaris:

  1. Les estic escoltant al myspace, per saber què ens vam perdre al PopArb (de veritat que l'horari no acompanyava), i son tota una sorpresa, molta distorsió i melodies suaus, molen!

    ResponElimina
  2. A mi les Cecilias em van parlar mooooolt bé!!!!!
    I corroboro el comentari d'en demente. A l'hora que tocaven era massa aviat.
    Jo també m'ho vaig perdre!
    :S
    Encara no he escoltat el disc però pel que es parla hauré d'aconseguir-ho.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...