dimarts, 30 de novembre del 2010

Cine Demente (2010)


Cine Demente és un recull de crítiques cinematogràfiques i televisives de la mà de Cecil B. Demente (Francesc Montero) que durant 4 anys ha publicat al blog de Quesito Rosa de manera altruista i disciplinada.
Una recopilació feta per plaer personal de l’autor, sense masses pretencions més que la d’arribar a familiars, amics i potser algun conegut. El llibre es presenta en tapa dura i conté unes 120 ressenyes. Ha estat confeccionat de manera artesano-casolana i editat i imprès mitjançant una pàgina del nostre totpoderós Internet.
Pel que fa al seu contingut trobem crítiques de pel•lícules desconegudes o descatalogades, de sèrie B, C, Ç o fins i tot Z, i que jo definiria com a particulars. L’autor les etiqueta com a “bona merda” (jutgin vostès mateixos). Són films que no s’han projectat a les sales de cinema, o pel•lícules de poc pressupost, o de directors desconeguts i provinents d’altres indrets i contrades (com la república txeca o Turquia). Tot i això, en aquest llibre trobem també pel•lícules d’aquests darrers anys com l’últim pecat de James Cameron (Avatar, 2009) o sèries que estan a l’ordre del dia (Lost 2004-2010). Tot un ventall de possibilitats (algunes més clandestines que d’altres) escrites en un llenguatge bastant amè, amb algunes paraules inventades i algun error ortogràfic que no deixen de donar-li un encant especial.
El seu preu és de 65 euros (sense benefici per l’autor i signat i dedicat pel mateix si així ho volen) i poden adquirir el seu exemplar en aquest mateix blog. Ja veuen, tot molt entrenyable i casolà. Que per molts anys tinguem crítics a la familia!

3 comentaris:

  1. Amb ganes de llegir-lo, fa temps que en tinc demanat un exemplar.

    ResponElimina
  2. pues yo prefiero DE FRESE!!!!!

    festivaaaaaaal del humoooooooor

    ResponElimina
  3. Molt bo Goodnews això de referir-se a les pel·lícules comentades per en Cecil com "particulars", perquè la veritat és que ho són. És clar que també hi ha molts clàssics, però la majoria són films que et fan preguntar-te: "això de veritat existeix?".

    En definitiva, un llibre que recull molt bones crítiques, sí senyor!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...