dilluns, 21 de març del 2011

I am trying to break your heart - A film about Wilco (2002)


L’any 2001, després de publicar Summerteeth, Wilco havia de convertir-se en la nova banda que arrosegués masses i vengués xifres desorbitants de discos. Amb aquesta esperança Reprise Records va pagar 85.000 dòlars al grup i els hi va donar total llibertat creativa perquè preparessin un nous disc al seu loft de Chicago. Com a bon supervendes el disc necessitava un documental tipus “making of”, i aquesta era la missió del director Sam Jones.
Un cop enllestit el disc, que finalment va costar uns 200.000 dòlars i alguns mesos més del previst, Wilco l’entregava a la seva discogràfica. El disc no era el que els executius de Reprise esperaven, van demanar alguns canvis i Wilco es va a negar a fer-los. Així va ser com es va endarrerir uns quants mesos la publicació d’un dels millors discos de rock de las passada dècada “Yankee hotel foxtrot”, i com el que havia de ser un senzill reportatge sobre la gravació d’un disc va acabar essent una gran pel·lícula documental sobre la creació artística, la difícil relació d’una banda amb la seva discogràfica, i les tensions internes d’un grup de música quan ajunta a més d’un gall en un mateix galliner. La peli es diu "I am trying to break your heart", nom de la cançó que obre l'àlbum.
Sam Jones retrata aquestes delicades situacions “entrant fins a la cuina”, i pot arribar a incomodar a l’espectador en algunes escenes. Aprofita el material filmat per arrodonir les explicacions dels protagonistes amb planos esplèndids que ens expliquen la història fins allà on les paraules no arriben.
Potser el millor documental sobre un grup de música que he vist mai.

2 comentaris:

  1. Impressionant, coincideixo plenament en la valoració. Sam Jones era al lloc correcte al moment oportú.

    ResponElimina
  2. He vist alguns fragments al youtube,el tinc pendent.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...