dimecres, 25 d’agost del 2010

Bone (1991)


Jeff Smith és el responsable d’aquest magnífic còmic, n’és el dibuixant i també el guionista. L’original és en blanc i negre, va ser publicat a EUA al 1991, actualment el podeu trobar publicat per Astiberri que n’ha tret una edició a color i dues en blanc i negre.

Bone és una aventura èpica, ubicada en una possible edat mitjana i protagonitzada per uns personatges que recorden a Snoopy (només en l’estètica no en el fons). Els Bones són 3 cosins provinents de Boneville, d’on són expulsats per culpa d’un d’ells, que es dedica a fer negocis no massa clars. Perduts per desert aconseguixen arribar a una vall per ells desconeguda, habitada per personatges com Thorn (una formosa noia que enamora a Fone Bone), una iaia forçuda molt particular que amaga secrets que poc a poc anirem descobrint, un misteriós drac vermell i les divertides monstrorrates (són les dolentes de la història, però tot el que tenen de xungues o tenen de curtes d’enteniment, creen situacions realment molt divertides). Els Bones es veuen enredats en un seguit d’aventures per aconseguir tornar casa seva.

Smith és capaç de crear un personatge de traç ben senzill (però amb una expresivitat increïble) i convinar-lo amb un dibuix on hi ha tota mena de detalls, al més pur estil Disney.

Que no us faci mandra, val molt la pena, passareu unes estones molt divertides i entrareu en un món màgic. Us tornareu a sentir com la primera vegada que vau llegir el Senyor dels Anells!

3 comentaris:

  1. M'ho vaig passar de conya llegint-lo, en la millor tradició del còmic d'aventures juvenil europeu (Tintín, Astèrix, etc)passada pel sedàs yanqui.
    Molt recomenable.

    ResponElimina
  2. Sembla mentida però encara no me decidit a donar el salt al món del còmic. Espero, Marc o Ruth, que el proper dia que vingueu a casa o ens veiem, porteu un còmic sota el braç per a un nouvingut en la matèria. Els meus gustos ja els coneixeu, així que vostra és l’elecció.

    Germaneta, aquest que proposes té bona pinta, ara bé, l’has comparat amb una obra – per mi- sagrada, no hauràs estat agosarada afirmant: us tornareu a sentir com la primera vegada que vau llegir La Bíblia, perdó, volia dir El Senyor dels Anells.

    ResponElimina
  3. Vaig començar BONE fa molts anys (2002, diria jo)editat en blanc i negre per Dude Cómics. El primer número valia 250 ptas. (es va començar a publicar al 1998).
    Però vaig tenir problemes per trobar algun número i al final em vaig quedar en el número 45 i no sé si és el final de la saga, perquè la vaig deixar de llegir cap a la meitat (ja em coneixeu). Hauré de començar-la i a veure si la tinc complerta, perquè si no "QUINA MERDA"!!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...